A felnőttek is tízóraiznak?

2018.09.11

A felnőtteknek is jár a tízórai és az uzsonna. Felnőtt vagy? Mégis megéhezel tízórai időben?

Ez természetes. A helyes táplálkozásról szóló elméleteknek nem véletlenül alappillére, miszerint a napi öt étkezés az egészséges. Nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is. Fontos a változatosság és a rendszeresség is, rengeteg pozitív hozadéka van annak, ha napi ötször tesszük ezt:

- hozzájárul, hogy megőrizd ideális testsúlyod, végső soron egészséged,

- egyenletessé teszi vércukorszintedet, ha a fő étkezések közé tízórai- és uzsonnaidőt szúrsz be. Kiéhezve hajlamosak vagyunk többet enni a kelléténél, vagy túlzásba esni a nassolásnál, ami túlzott kalória bevitellel jár. A reggeli, ebéd, vacsora közé beiktatott tízórai és uzsonna ezt megakadályozza,

- kiegyensúlyozza az energia beviteledet, így fizikailag és szellemileg is megfelelően tudsz teljesíteni.

Érdemes erre odafigyelned, hogy a mindennapok zökkenőmentesen menjenek akár a munkahelyen, akár otthon.

Mit ehetünk tízóraira? Sok lehetőség van ma már. Az otthon készített finomabbnál, finomabb szendvicsektől a gyümölcsökön át, a készen vásárolható snackekig nagy a választék.

Mit ajánl a White Snack neked tízóraira, ha össze szeretnéd kötni a nassolás élményével is?

BIO Lentil, Bio Hummus és BIO Veggie snackjeink friss újdonságként hathatnak, ha tízórainak választod őket. Vegán, laktózmentes és gluténmentes snackek gyakorlatilag egyszerre nyújtják számodra a ropogtatás, nassolás élményét, délelőtti vagy délutáni étkezést is kipipálhatod velük és nem utolsósorban, még ízletesek is. Megsúgjuk, köretként is nagyon ízletesek snack-jeink akár salátával, vagy hússal, de még levesbetétként is bátran kipróbálhatod.

 

 

Fektessük le azonban, hogy a helyes táplálkozás természetesen mindenkinek mást és mást jelent egyéni igényeinek megfelelően. Ha követni kell egy speciális étrendet, diétát, fogyókúrás útmutatót, nagyban befolyásolja, mi az egyén számára a helyes.

De alapszabályként érvényes: legyen laktató, és egészséges.