PÁLYÁZAT

 

Kedvezményezett neve:

"SZIMITA-TRADE" Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházás a Szimita-Trade Kft.snackgyártó üzemében

Szerződött támogatás összege:

59 151 978.- HUF

Támogatás mértéke:

37 %

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2019.09.19. 

Projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2018-00090 

Projekt tartalmának bemutatása:

 
   

 

A megvalósított Projekt bemutatása:

A pályázattal kapacitásbővítést és hatékonyságnövelést terveztünk megvalósítani. Ahhoz, hogy a kívánt kapacitásbővítés megvalósuljon, a gyártási folyamat minden technológiai elemét be kellett szereznünk, hogy komplett legyen a fejlesztés és kapacitásbővülés optimálisan kihasználható legyen.


1)    Extruder és ízesítő rendszer: A projekt előtti gyártási kapacitásunk már szűkösen volt tervezhető, a gyártási eredmények növelése érdekében extruder berendezés beszerzése volt szükséges. Az új extruder beszerzésével további 250 kg/óra mennyiséggel tudtuk növelni kapacitásunkat. Az ízesítő rendszerrel a teljes megnövekedett mennyiséget le tudjuk ízesíteni. A beszerzendő ízesítő berendezéssel a termékeink felületi szórása egyenletesebb és homogénebb, minőségi ingadozások kizárhatóak.

2)    Csomagoló rendszer: A volumen további növelése is a fajlagos költségek mérséklésének irányába hat, ami versenyképes árképzést tesz lehetővé a jövőben. A projektet megelőzően csomagológépeink kapacitása 20-22 csomag/perc volt, míg a beszerzésre kerülő berendezések 50-60 csomag/perc kapacitásra képesek töltőtömegtől függően. A professzionális adagoló és mérőrendszer lehetővé teszi, hogy a cég túltöltés nélkül megfeleljen az előrecsomagolt élelmiszerek töltőtömegre vonatkozó előírásainak. Az új csomagolórendszer 0,1% pontossággal méri ki termékeinket.


3)    Fémérzékelő: A technológiai folyamatba épített fémérzékelők használat elengedhetetlen az élelmiszergyártásban. A fémérzékelők a termelés valamennyi folyamatában kiszűrik az előállítás során a termékbe bekerülő (vas, nem mágnesezhető fém és rozsdamentes) idegen anyagokat. A termékbe kerülő idegen anyag észlelésekor a berendezés fényjelzést és hangjelzést is ad, valamint a szennyezett terméket egy zárható dobozba fújja, ezzel akadályozva meg azt, hogy a szennyezett termék kikerüljön a fogyasztóhoz.


4)    Automata dobozfelállító rendszer: A zacskóba töltött késztermékek kartondobozokba kerülnek, melyek előkészítése (felállítása) és lezárása a beszerzésre kerülő rendszerrel automata módon történik. A dobozfelállító rendszer 8-14 darab/perc kartondoboz felállítására és leragasztása alkalmas, mérettől függően.

5)    A kartondobozok lezárása után automata karton feliratozó látja el a kartondobozokat a szükséges termék információkkal és adatokkal. (terméknév, gyártó, forgalmazó, LOT szám, kartontartalom stb.) Az élelmiszer beazonosításához, és nyomon követés biztosításához szükséges információkat nyomtatja a karton felületére.

6)    A gyártóberendezések működtetéséhez és az üzem tisztán tartásához nagy mennyiségben van szükség használati meleg vízre, az üzemi HMV hálózatra fog rádolgozni a telepített 8 panelből álló vákuumcsöves napkollektor. A napkollektor révén energiatakarékos és környezetkímélő módon tudunk előállítani használati meleg vizet.

7)    A termelésirányítás és készletezés optimalizálásához új informatikai eszközök eszközöket szereztünk be (12 db laptop, 10 db tablet, 9 db monitor, 3 db irodai nyomtató, 10 db vonalkód nyomtató, és 10 db vonalkód leolvasó) valamint egy készletkezelő szoftverrel fejlesztettük termelésirányításunkat.